Scherpste prijsSnelle leveringGratis bezorgd vanaf €100 in NederlandKlantbeoordeling 4.5/5

Badkamerradiator


Niet eens zo heel lang geleden was de badkamerradiator een noodzakelijk stukje sanitair, maar storend element in de badkamer. Niet mooi van vorm, met dikke platen die ver de ruimte in kwamen en alleen verkrijgbaar in een standaardkleur. Die tijd ligt achter ons. De badkamerradiator is nu een opvallend designobject in de moderne badkamer of een nostalgisch accent in de klassieke variant. Kortom, een volwaardig onderdeel van de badkamer.

Plaat-, Design- of Paneelradiatoren.

Tot voor kort waren badkamerradiatoren onder te verdelen in plaat- of designradiatoren. Plaatradiatoren zijn de standaard verwarmingselementen die we al jaren kennen. Ze zijn verkrijgbaar in enkel, twee of driebladen variant en vaak voorzien van convectorribben. Een plaatradiator met convectorrib levert tot 30% meer warmteopbrengst op dan een plaatradiator zonder convectorrib. De designradiatoren zijn in drie uitvoeringen leverbaar, namelijk warmwater gevoed, electrisch of een combinatie van die twee. In het algemeen hebben designradiatoren een kleinere capaciteit dan de standaard radiator door een geringe aderinhoud. Om de afmeting van de designradiator binnen de perken te houden wordt vaak gekozen voor een combinatie met elektrische vloerverwarming. Designradiatoren zijn echt een lust voor het oog en verkrijgbaar in vormen variërend van golvend en zigzaggend tot driehoekig en rondgebogen. De nieuwste innovatie op het gebied van badkamerradiatoren is de paneelradiator. Het elektrische verwarmingselement zit bij deze warmtebron aan de achterzijde; de plaat straalt net als een tegelkachel geaccumuleerde warmte uit. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en vormen.

Vermogen berekenen.

Hoe weet je nu welk vermogen de badkamerradiator dient te hebben om een behaaglijke warmte te kunnen verspreiden? Een simpel rekensommetje kan je helpen! We gaan uit van een gemiddelde badkamer. Bepaal dan het aantal kubieke meters (h x br x l) van jouw badkamer. Vermenigvuldig die met 93. De uitkomst is het aantal Watt waaraan de radiator moet voldoen, het vermogen. Wanneer je in een slecht geïsoleerd of oud huis woont, heb je 15% meer vermogen nodig. Woon je in een hoekhuis of vrijstaande woning? Dan dien je 10% bij de uitkomst op te tellen voor een radiator met het juiste vermogen.

Tips voor de plaatsing.

Als je de badkamerradiator gaat plaatsen, is het tenslotte nog goed om met het volgende rekening te houden:

• Plaats de badkamerradiator altijd op de koudste plek in de badkamer, bijvoorbeeld tegen de buitenmuur of onder het raam.

• Je krijgt de beste luchtcirculatie als je de radiator vijf centimeter vrij van de wand plaatst en zorgt dat er aan de onder- en bovenzijde minimaal 10 cm vrij is.

• Moet de verwarmingspijp door de muur? Maak het gat dan ruimer; dit voorkomt tikken door krimp en uitzetten van de pijp.


Badkamerradiatoren

Geen zin om teveel te betalen? Stuur ons je offerte! Wij checken hem en maken de beste deal.

Nog geen offerte? Laat ons dan weten wat je wensen zijn en ontvang een offerte op maat.

Vraag offerte aan