Scherpe prijsSnelle leveringGratis bezorgd vanaf €100 in NederlandKlantbeoordeling 4.5/5

Welke wcbril past op mijn toilet?

Deze vraag wordt ons meerdere malen per dag gesteld, en toch zien we dat het helaas regelmatig fout gaat en dat mensen een wcbril hebben besteld die niet blijkt te passen. Ieder model wc is uniek en kent dan ook een uniek model wcbril. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen op deze regel maar doorgaans heeft ieder model wc een unieke bijpassende wcbril. Wij trekken altijd de vergelijking met een auto. Een Opel heeft een andere motorkap dan een Volkswagen en deze kunnen onderling niet uitgewisseld worden, dat past niet. Wat bepaalt nu of een wcbril past of niet. Hiervoor dien je rekening  te houden met een viertal dingen:

  1. De vorm van het toilet.
  2. De breedte van het toilet.
  3. De diepte van het toilet.
  4. De manier waarop de wcbril bevestigt word.

De vorm van het toilet.

In de regel worden er vier verschillende vormen toilet aangehouden. De vorm van de nieuwe wcbril dient aan te sluiten bij de vorm van het toilet. Indien dit niet zo is dan rust de wcbril niet goed op het toilet en kan deze na verloop van tijd breken
of barsten.

vorm wc

De breedte en de diepte van het toilet.

Naast de vorm van de wcbril zijn ook de breedte en de diepte van de wcbril van belang. Vanzelfsprekend dienen deze afmetingen op elkaar afgestemd te worden. Indien dit niet zo is dan rust de wcbril niet goed op het toilet en kan deze na verloop van tijd breken of barsten.

maten wc

De manier waarop de wcbril bevestigt word.

Nu wc's een steeds strakkere vormgeving krijgen is ook de techniek voor het monteren van de wcbril veranderd. Vroeger, en nog steeds bij de basis model toiletten, werd een wcbril van onderaf vastgezet op de wc. Tegenwoordig zijn de zijkanten van de wc vaak dicht waardoor het geheel er strakker en moderner uitziet. Maar hierdoor kan de wcbril niet meer van onderaf vastgezet worden. Daarom hebben veel fabrikanten een speciale bevestigingsmethode waarbij er busjes in het keramiek geplaatst worden waarmee de zitting zich vastklemt in het keramiek. Bij de keuze van een nieuwe wcbril dient de bevestiging van de wcbril afgestemd te worden op die van het toilet.

montage wcbrilmontage wcbril

Keuzehulp

Om er zeker van te zijn dat je de juiste wcbril bestelt kun je gebruik maken van de Pressalit keuzehulp. Pressalit is een producent van "universele"zittingen welke geschikt zijn voor meerdere wc's. Via deze keuzehulp kun je op twee manieren de juiste wcbril voor jouw toilet vinden.
  1. Kies een wcbril op basis van fabrikant en serie.
  2. Kies een wcbril op basis van de vorm en afmeting van je wc.

Pressalit wcbrillen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn wereldwijd dan ook het meest verkochte merk wcbrillen. Pressalit geeft maar liefst 10 jaar garantie op alle wcbrillen.

Uitzonderingen

Toch zijn er een aantal uitzonderingen waarbij er geen universele wcbril toegepast kan worden. De montage of vormgeving van de wc is dan zo uniek dat alleen de wcbril van de fabrikant past. Hier onder een overzicht van de wc's waarop alleen een wcbril van de fabrikant past. 


Geen zin om teveel te betalen? Stuur ons je offerte! Wij checken hem en maken de beste deal.

Nog geen offerte? Laat ons dan weten wat je wensen zijn en ontvang een offerte op maat.

Vraag offerte aan